Hoeveel kost dubbel glas?

kosten dubbel glas Wanneer u er aan denkt om het warmteverlies via de beglazing in uw huis (verder) te beperken kan het interessant zijn om een investering te doen in dubbel glas. Vooraleer u een dergelijke investering gaat uitvoeren dient u er evenwel rekening mee te houden dat hier uiteraard kosten aan verbonden zijn. Specifiek voor dubbel glas geldt dat er rekening dient te worden gehouden met een kostprijs van gemiddeld 80 euro per vierkante meter. De U-waarde van dubbel glas bedraagt zo’n 2,7 wat er voor zorgt dat u kunt rekenen op een structurele energiebesparing in vergelijking met gewoon standaard enkel glas. Let op, in de kostprijs van 80  

euro zijn de arbeidskosten niet inbegrepen. Deze zullen dus nog apart moeten worden betaald.

Soorten

Door de jaren heen zijn er op de markt verschillende soorten van beglazing geïntroduceerd welke stuk voor stuk een aantrekkelijke, extra energiebesparing kunnen realiseren. We maken op dit vlak een onderscheid tussen de onderstaande mogelijkheden:

  • Dubbel glas
  • HR+ glas
  • HR++ glas
  • HR+++ glas

Elk type glas beschikt over diens eigen, unieke U-waarde waardoor een verbeterde isolatiewaarde kan worden gecreëerd. In eerste instantie kozen het merendeel van de mensen er vooral voor om te opteren voor dubbel glas, maar de relatief beperkte meerprijs voor hoogrendementsglas heeft er in combinatie met de sterk verbeterde U-waarde voor gezorgd dat tegenwoordig de voorkeur toch steeds meer naar deze laatste optie gaat.

Prijslijst hr glas

Zou u ook graag willen investeren in dubbel glas? In dat geval is het altijd een aanrader om rekening te houden met de onderstaande kosten:

Type glas Kosten (excl. Plaatsing excl.btw) U-waarde
Dubbel glas +/-80euro per vierkante meter 2,7 W/m2k
HR+ glas Tussen 80 & 90 euro per vierkante meter Tussen 1,3 & 1,6 W/m2k
HR++ glas Tussen 95 & 125
euro per vierkante meter
1,1W/m2k
HR+++ glas Tussen 175 & 245euro per vierkante meter Tussen 0,5 & 0,9 W/m2k

 

Glasservice maurice

Gevestigd in Geldrop

Kvk: 68526792

Btw: NL143020894B01

Btw-id:NL001699667B67

Tel:0645604934